Fra adresseløst til adresselyst

15. maj 2014

 - Havde du spurgt mig for bare fire år siden, så havde jeg ikke troet på det.

Ordene tilhører Jan Køhler. Som strategidirektør for RelationshusetGekko er han en mand med ikke bare fingeren, men hele håndfladen på pulsen, når det handler om tendenser inden for moderne kommunikation. Men at adresseløse forsendelser ville kunne få den opblomstring, de har vist sig at få - den havde han ikke set komme.

Ikke desto mindre har RelationshusetGekko i kraft af kampagner foretaget for flere kunder oplevet, hvordan netop uadresserede direct mails rent faktisk kan have en effekt.

Ifølge Jan Køhler er der flere parametre, der spiller ind. Bl.a. er distributionen blevet billigere, og så er det blevet muligt at segmentere på et helt andet niveau end tidligere.

- Det er derfor muligt i dag at nuancere forsendelsen og nå lige præcis den målgruppe, der passer til kampagnen, fortæller strategidirektøren, der paradoksalt nok også ser den stadigt stigende digitalisering som en fordel for den trykte kommunikation:

- Print får pludselig en helt anden værdi, når det ikke er noget, vi bliver bombarderet med. Man kan sige, det bliver lidt eksklusivt, når der ikke er så meget af det mere.

Barndomsminder giver gemmeværdi

Også de kreative formater har en positiv virkning på de adresseløse forsendelsers effekt. At materialet skiller sig ud, giver tryksagen en gemme-værdi.

- Bl.a. har vi arbejdet med 3D-effekter i postkort. Det nænner man ikke at smide ud, fordi det er så specielt. Man husker effekten fra barndommens linealer, siger Jan Køhler.

At prisen for de adresseløse forsendelser er lavere end de adresserede har en positiv effekt på mere end bare de kroner og øre, man umiddelbart sparer, mener Jan Køhler.

- I og med at det er billigere, har man også mulighed for at brede sin kampagne ud på flere modtagere, og det i sig selv har jo også en værdi, når man arbejder med kampagner, der har et fast budget.

Selv om det umiddelbart virker positivt, er der dog også ting, man skal være opmærksom på, slår Jan Køhler fast. Bl.a. i forhold til distributionen.

- Vi har oplevet, at en kampagne ikke kunne lade sig gøre, fordi formatet var for specielt til at blive omdelt af Post Danmark. Mit gode råd til andre er derfor, at man inddrager Post Danmark så tidligt i processen som muligt, så det ikke bliver det, der bremser en ellers god kampagne.

 

Kilde: Aftryk 2014

Tilbage til oversigtenModtag nyhedsbrev

Få spændende indlæg og cases leveret direkte til din indbakke.