Nyt magasin vil nedbryde facader

26. marts 2012

Danmarks nye magasin og website Facaden.dk sætter fokus på tabubelagte emner blandt unge. Websitet er allerede oppe at køre, og til august udkommer det første trykte magasin.

Gennem det sidste års tid har over 20 frivillige studerende arbejdet på at få Danmarks nye website om tabuer op at køre.

Idékvinden bag projektet, Lea Patricia, fortæller i en pressemeddelelse, at Facaden udover et online univers også bliver titlen på et nyt magasin, der udkommer første gang til august.

Magasinet og websitet henvender sig primært til de unge mellem 18 og 28 år og har til formål at nedbryde de facader og fordomme, som unge mennesker møder i hverdagen.

Målgruppen er alt fra unge arbejdsløse til travle studerende. Radaktionen består også af unge frivillige skribenter, der hovedsageligt er studerende.

Et magasin til fordybelse

Selvom målgruppen er en generation, som primært færdes i de digitale medier, har Facaden alligevel valgt også at satse på det trykte magasin.

Ifølge Lea Patricia har de lavet en undersøgelse blandt målgruppen, som tegner et billede af, at den lidt ældre del af målgruppen nyder at sidde med et magasin i hånden.

Ifølge Lea Patricia bruger de unge meget de digitale platforme i forbindelse med at bliver opdateret, når de er på farten. Og da Facadens trykte magasin bygger på længere artikler, som kræver fordybelse, er magasinet et bedre valg.

"Eftersom vi ikke er drevet af nyheder, men i stedet af det der rører sig i samfundet i form af tabuer og fordomme, er det vigtigt for os, at man kan sætte sig ned og sige: nu vil jeg give mig tid til at læse denne artikel i Facadens magasin", fortæller Lea Patricia.

4000 eksemplarer

Printmagasinet er gratis og udkommer i 4.000 eksemplarer fire gange årligt. Det er endnu ikke besluttet, hvor magasinet skal distribueres.

Men ifølge Lea Patricia bliver det med al sandsynlighed via skoler, cafeer, biblioteker og frisører.

Hver udgave tager udgangspunkt i et bestemt tema og kommer til at bestå af portrætter, interviews, features og baggrundsartikler.

Derudover vil der dagligt på facaden.dk være mulighed for at læse og deltage i debatter, læse interessante portrætter og skægge historier.

Tilbage til oversigtenModtag nyhedsbrev og gratis guide

Få både en gratis guide samt spændende indlæg og cases leveret direkte til din indbakke.