Danskerne har taget QR-koderne til sig

Ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Grafisk Arbejdsgiverforening, er danskerne begejstrede for de nye QR-koder, der anvendes i markedsføring og anden kommunikation.

Den teknologiske barriere ser ud til at være overvundet, og undersøgelsen dokumenterer, at der er et stort potentiale i at udnytte QR-kodernes mange kreative muligheder for at kombinere trykt og digital kommunikation.

Af samtlige adspurgte, der har en smartphone, har 45 pct. prøvet at scanne en QR-kode en eller flere gange. Ikke overraskende er det den yngre generation, der fører an.

Dobbelt så mange 18 til 29-årige som 50-64 årige har scannet QR-koder med deres mobiltelefon. Til gengæld svarer hele 75 pct. af de ældre, at det var en "rigtig god oplevelse".

Det er mændene, der i mest udpræget grad har afprøvet den nye markedsføringsteknolologi (53 pct. mænd mod 34 pct. kvinder med smartphones), ligesom der scannes flere koder i København end i Nordjylland (hhv. 50 og 40 pct.).

De anvendte QR-koder er primært fundet i printannoncer - det svarer over en fjerdel af de danskere, der har scannet koder én eller flere gange.

På andenpladsen kommer outdoor/plakater, som hver femte har scannet fra. I alt 18 pct. har scannet fra et website, mens 10 pct. har prøvet QR-koder fra en produktindpakning.

 

28/11/2011

 

Følg os på LinkedIn


Tilbage til oversigten

Deltag i en inspirerende eftermiddag om QR-koder

Klik for at læse mere og tilmelde dig en inspirerende eftermiddag, hvor temaet er QR-kode-markedsføring.

RSS