Tryk er et overgangsmedie

Finnerne anvender rutinemæssigt det trykte medie som en overgang fra én fase i hverdagen til en anden, som fx overgangen fra hjem til arbejde, og overgangen fra dagens afslutning til søvn.

Det viser et finsk studie om brugen af aviser, magasiner og bøger.

Undersøgelsen viser, at avisen er en fast del af morgenritualet for de fleste finner, og at flere af de interviewede læser gratisaviser, når de rejser med offentlig transport.

Magasiner bruges, når der skal kobles af. De passer godt ind i hverdagen, fordi artiklerne er korte, og man kan sætte sig ned for en kort stund og bladre dem igennem.

Bøger er forbundet med afslapning og er en måde at afvikle dagen på, inden det er tid til at sove. Det bedste ved bøger er, at de ikke er forbundet til et sted eller en specifik situation - de kan læses hvor som helst, i ens eget tempo, og man er færdig med at læse, når man vil.

Undersøgelsen viser også, at de interviewede printer elektronisk materiale ud for at øge læsevenligheden, for at tage materialet med sig, lave notater og overstregninger, og hvis materialet skal gemmes.

De trykte medier eksisterer altså stadig i vid udstrækning i finnernes liv. Undersøgelsen viser tilmed, at de finner, der læser en masse som børn, fortsætter med at læse meget i voksenlivet.

Kilde: http://www.powerofprint.se/?p=375

 

03/03/2011

 

Følg os på LinkedIn


Tilbage til oversigten

Se også

Kampagner med dokumenteret effekt

RSS