Vi vil ikke læse bøger på iPad'en

En ny undersøgelse viser, at danskerne stadig foretrækker at læse deres bøger og magasiner på papir.

Langt de fleste danskere foretrækker stadig duften af rigtigt papir og fornemmelsen af at bladre gennem en bog eller et magasin. Også selvom både e-bøger og magasiner i digitale versioner bliver mere og mere udbredte.

Det viser en undersøgelse, som Grafisk Arbejdsgiverforening har gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Ifølge kommunikationschef Anne Birkelund fra Grafisk Arbejdsgiverforening handler det for mange om, at man er helt og aldeles offline med næsen begravet i en bog.

- I en digital og informationsstøjende hverdag har vi brug for at skabe analoge, skærmfri rum, hvor vi ikke risikerer at blive distraherede af indkommende mails eller Facebook-opdateringer, siger hun.

- Så er der også det, man kalder de taktile egenskaber. At man kan røre ved papiret og lugte til bogen - og glæden ved at bladre. Man ved fra undersøgelser, at folk godt kan lide at have noget i hånden, der ikke er flygtigt, fortsætter hun.

Danskerne foretrækker papir

Undersøgelsens resultater viser, at hele 85 pct. af danskerne helst vil læse bøger trykt på gammeldags papirsider. Kun seks pct. foretrækker lydbøger, mens bare tre pct. helst vil downloade teksten til en iPad eller computer.

Også på magasinområdet er tendensen tydelig til fordel for papir og tryksværte. Her foretrækker 70 pct. at læse magasiner på glittet papir, mens kun fire pct. foretrækker iPad'en eller computeren.

Flest, nemlig to tredjedele af de adspurgte, begrunder valget med, at "papirbøger er rarere at sidde med".

Anne Birkelund er dog overbevist om, at udviklingen vil vende, og at flere læsere vil begynder at bruge moderne teknologi i højere grad.

- Det handler om tilvænning. Samtidig bliver det både nemmere og rarere at læse på skærmen, fordi teknologien bliver bedre, siger hun.

 

03/04/2012

 

Følg os på LinkedIn

 

Tilbage til oversigten

Hvordan foretrækker du at læse bøger?RSS