Google AdSense

Google Adsense er et annonceprogram, der giver websider mulighed for at vise AdWords reklamer på sin webside. Du tjener penge på, at dine besøgende klikker på annoncerne og på den måde bliver sendt videre til annoncørernes websider.

Du kan som udgangspunkt lægge AdSense annoncer på alle typer websider, men det bliver typisk brugt på sider, der primært lever af annonceindtægter og ikke har andre indtægtskilder. Blogs, fora og nyhedssider er eksempler på steder, hvor du ofte finder AdSense annoncer.

Adsense

 

Annoncerne er typisk målrettet mod det indhold, der er på siden, så der er størst mulig chance for, at de vækker interesse hos læseren.

 

Ulemper ved AdSense på din side

Som udgangspunkt er det ikke anbefalelsesværdigt at have AdSense annoncer på en officiel firmawebside. For det første har du svært ved at styre, hvem der annoncerer på din webside, og du risikerer i høj grad, at det er direkte konkurrenter.

Desuden kan det aldrig være i din interesse, at de besøgende forlader din side, da chancen for, at de kommer tilbage er begrænset.

Der ud over vil det på mange brugere virke useriøst, at du viser annoncer på din webside, og det kan komme til at fremstå som en spamside.

 

Skal du selv annoncere?

Til gengæld kan det være en fordel for din forretning selv at annoncere på andres sider, da du har mulighed for at komme ud på steder, hvor dine potentielle kunder bruger meget tid. Det giver selvsagt en god eksponering for dit brand eller produkt, og der er gode muligheder for at skabe synergi med trykt reklame, hvis du spiller på de samme budskaber.

Du skal dog ikke regne med, at AdSense automatisk er nogen guldgrube for dig, og det kræver ofte en veludviklet indsigt i online markedsføring og forbrugermønstre, hvis du for alvor vil have økonomisk afkast på denne markedsføringskanal. 

Tilbage til oversigten

Modtag nyhedsbrev og gratis guide

Få en gratis guide samt gode idéer og inspiration til brug af medier - både de trykte og elektroniske.