Google+

Google+ er Googles forsøg på at tage kampen op mod Facebook og Twitter om brugerne af sociale netværk. Google+ har over 500 millioner brugere - heraf langt de fleste i USA, men også Indien har mange brugere. Se statistik

Hvem bruger Google+?

Til at starte med blev Google+ domineret af IT-folk og webudviklere, men der er sket et større skred blandt brugerne, så flertallet nu er studerende. Samtidig er der også en klar overvægt af mænd, som udgør 70% af brugerne.

I Danmark er det i høj grad kommunikationsfolk, der har taget netværket i brug, og det bliver ligesom Twitter mere brugt til vidensdeling og personlig branding end som egentlig socialt netværk, hvor venner socialiserer med hinanden.

Hvordan virker Google+?

Google+ har langt henad vejen en slægtsfælleskab med Facebook, da interfacet minder om den sociale netværksgigant. Der hvor Google+ adskiller sig - og har sin største force - er i den velintegrerede mulighed for at dele sine forskellige bekendtskaber ind i undergrupper med funktionen Circles. Du placerer ganske enkelt folk i en eller flere cirkler med f.eks. familie, venner, kollegaer, løse bekendtskaber, forretningsforbindelser etc.

Denne inddeling gør det nemt for dig at dele indhold med specifikke grupper, så familiebillederne f.eks. kun bliver delt med familie og venner. Derfor er der potentiale for, at folk deler både mere intime detaljer samt målrettede beskeder, der ikke har interesse for hele ens bekendtskabskreds.

Facebook har tidligere haft en forholdsvis omstændig mulighed for at gøre det samme, men konkurrencen fra Google+ har fået dem til at opdatere funktionen, så den er blevet fremhævet og mere brugervenlig.

Google+ er et inaktivt netværk

Google+ er relativt nyt, men er allerede ramt af, at hele mange af brugerne er inaktive og aldrig har lavet en opdatering. Dette tyder på, at brugerne endnu ikke har fundet ud af, hvordan de skal bruge det og derfor primært deler indhold på andre sociale netværk. I Danmark er succesmulighederne for Google+ også hæmmet af den enorme gennemslagskraft, som Facebook har haft.

Så længe alle vennerne er på Facebook, har folk svært ved at flytte derfra, fordi de kommer til at sige farvel til den daglige interaktion. Derfor er Google+ primært blevet til et nichenetværk, der eksisterer som supplement til Facebook, selvom søgegiganten har gjort sit ved at integrere det med Gmail, Picasa Web Albums, Google Documents og andre Google-tjenester.

 

Tilbage til oversigten

Bruger du Google+?


Modtag nyhedsbrev og gratis guide

Få en gratis guide samt gode idéer og inspiration til brug af medier - både de trykte og elektroniske.