Smartphones

Smartphones er betegnelsen for mobiltelefoner, der tilbyder en udvidet og mere avanceret funktionalitet end normale mobiltelefoner.

Et af kendetegnene er, at du i høj grad selv har indflydelse på, hvilke funktioner du vil have på din smartphone, da den som udgangspunkt giver dig mulighed for at downloade applikationer (apps) til den.   

På den måde kan en smartphone udføre mange af de funktioner, som du normalt bruger en computer til.

 

Nogle af de vigtigste funktioner

  •          Du kan læse og skrive mails
  •          Du kan gå på nettet
  •          Du kan spille spil
  •          Du kan både tage og redigere billeder
  •          Du kan se YouTube-klip
  •          Du kan bruge sociale medier

De to mest dominerende mærker er HTC og iPhone, der sidder på store dele af markedet. HTC kører på styresystemet Android, imens iPhone kører på Apples eget system IOS. Det er kendetegnende for mange af de mindre mobilmærker, at deres telefoner bare bliver benævnt Android-telefoner.

Ud over IOS og Android har Windows 7 Mobile og Nokias Symbian mindre markedsandele.

 

Integration imellem smartphones og tryk

Smartphones giver grundet deres mobilitet og funktionalitet nogle muligheder for at bruge trykte annoncer til at generere onlinesalg i en grad, som ikke tidligere var muligt. Evnen til at være online overalt gør, at den mentale distance fra annonce til websiden er blevet meget mindre for forbrugerne.

De kan nu gå direkte ind og se produktet på websiden, når de ser annoncen, og med QR-koder behøver de ikke en gang skrive webadressen - de kan bare bruge kameraet som scanner og blive sendt direkte til siden.

Det er også muligt med augmented reality at lave raffinerede annoncer, hvor du ved at se på billedet igennem dit mobilkamera kan se det komme til live, så man kan lave deciderede reklamefilm eller animationer (se eksempel på augmented reality)

Tilbage til oversigten

Modtag nyhedsbrev og gratis guide

Få en gratis guide samt gode idéer og inspiration til brug af medier - både de trykte og elektroniske.

RSS