YouTube

YouTube er en tjeneste, hvor du kan uploade videoer, som du selv har optaget, eller se og kommentere på andre menneskers videoer.

YouTubes brugere ser 4 milliarder videoer om dagen. Den mest sete video er i skrivende stund musikvideon "Gangnam Style" fra PSY, som har over en milliard visninger.

Modsat mange andre sociale netværk har du som bruger stort set fri adgang til alle videoer på YouTube, selvom du ikke har oprettet en bruger. Du får dog ikke mulighed for selv at uploade videoer eller at kommentere på andres optagelser uden at være logget ind.

YouTube på din egen webside

YouTube integrerer gnidningsløst med tjenester som Facebook og Twitter samt blogplatforme som Wordpress, der giver mulighed for at indlejre filmene direkte på de respektive sider uden at optage serverplads.

Det er også muligt på YouTube at oprette deciderede "filmkanaler", hvor du kan samle videoer, du gerne vil have præsenteret i sammenhæng.

YouTube er ejet af Google, der købte tjenesten for 9,8 milliarder tilbage i 2006, da deres egen platform Google Video viste sig ikke at slå igennem.

Samspil mellem YouTube og tryk

Trykte annoncer og YouTube kan bakke hinanden op på flere fronter, og YouTube kan ikke kun bruges til at sælge produkter online. I kombination med QR-koder og smartphones har du nemlig en række muligheder for at knytte markedsføringen tæt sammen.

En mulighed er at placere QR-koderne på emballage eller trykt markedsføringsmateriale, som forbrugerne kan scanne med deres mobilkamera for derefter at blive sendt ind på YouTube til en videodemonstration af produktet eller en reklame for det givne brand.

Trykte reklamer i magasiner og på billboards kan på samme måde være med til at genere et online salg eller opmærksomhed om et produkt ved at linke ind til YouTube-videoer, der reklamerer for det. Det er i den forbindelse dokumenteret, at to tredjedele af alle online køb starter med, at interessen bliver skabt ved hjælp af offline reklame.

Tilbage til oversigten

Modtag nyhedsbrev og gratis guide

Få en gratis guide samt gode idéer og inspiration til brug af medier - både de trykte og elektroniske.

Ekstern link

RSS